Za  krásami gastronomie a kulinářskými zajímavostmi jsme se vypravili tentokrát  do Spojeného království. Přímo v Londýně, srdci Anglie jsme měli možnost ochutnat ostrovní speciality i tradiční anglickou kuchyni. Kachní krokety s červeným zelím, křepelčí vajíčko v chorizu doplněné čekankovým pukem nebo  pomalu tažený bůček s opečenou krustou a lahodnou kapustou chutnají výtečně.

A stranou nezůstala ani kultura. Obdivovali jsme i takové historické skvosty jako je Buckinghamský palác, sídlo Jejího Veličenstva královny Alžběty a královské rodiny, Westminsterský palác a  opatství, Tower Bridge, světoznámý Big Ben na věži budovy britského parlamentu, barokní katedrálu Sv. Pavla, druhou největší na světě, Trafalgar Squere i Národní galerii plnou starých originálů  slavných mistrů malířského plátna, štětců a barev. Leonardo Da Vinci, Rembrandt nebo Giovanni Bellini dokázali vést své štětce tahem nesmrtelnosti.

Naše cesta byla poučná, zajímavá ale i trochu dobrodružná. Pro většinu z nás byl let letadlem silným zážitkem a  první zkušeností s tímto dopravním prostředkem.

 

[Gallery not found]