2018 Vaření s Janem Horkým

2018 Vaření s Janem Horkým

To byla jízda!

Kapitán Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Master Chef významné cateringové společnosti Compass Group, dvojnásobný kuchař roku a držitel mnoha dalších ocenění v oboru gastronomie. Že nevíte, o koho jde? Tak prozradíme, že se jedná o populárního a mediálně známého Jana Horkého, jednoho z nejlepších šéfkuchařů (pokud ne úplně nejlepšího), který vede národní tým ČR již pěknou řádku let. A právě tenhle Honza Horký zavítal k nám, do Střední školy Horažďovice, aby prožil v příjemném prostředí bývalého kláštera s našimi studenty oboru food design nádherné dva dny.

Honza připravil pestrý program, plný novinek a zajímavostí. Vzal studenty do party a zapojil je do přípravy všech pokrmů. A opravdu bylo na co koukat a co ochutnávat. Byla to nádhera a koncert kuchařského kumštu. V prvním dnu se zaměřil na přípravu nových moderních salátů, lehkých zdravých pokrmů a vhodných dresinků. Salát z mořských řas, salát s marinovaným lososem, kachní prsa se salátem s rýžovými nudlemi a mnoho jiných dalších zajímavostí poutalo pozornost elévů gastronomie. Druhý den se potěšili milovníci dobrého masa a obdivovatelé prvorepublikové kuchyně. Podával se marinovaný losos v citrusech se žloutkovou omáčkou, jelení hřbet s perníkovou omáčkou, pečený candát s pošírovaným bramborem a ještě plno jiných pochoutek. Mňam! Už se vám probouzejí chuťové pohárky?

Pokud jste ještě neodrostli školním lavicím, přijďte k nám obor food design studovat. Mimochodem, Střední škola Horažďovice nabízí tento vzdělávací program jako jediná v republice! A Honza Horký určitě zase přijede a znovu budeme společně kouzlit. Tento chlapík má nepřebernou zásobárnu úžasných nápadů. Je zajímavé s ním nejen vařit a aranžovat pokrmy, ale také diskutovat o jeho práci, ptát se a získávat jinak nedostupné rady a informace. Právě připravuje soutěž v Singapuru, ale o tom zase někdy příště.

Honzo, moc děkujeme za Tvé zkušenosti a držíme palce Tobě i celé české gastronomii.

 

[Gallery not found]